АКТУАЛЬНО

«Священик є даром для народу...» − Митрополит Володимир під час Літургії в парафії отців василіан в Івано-Франківську

Четвер, 24 квітня 2014, 14:07
У третій день Великодніх свят парафія Царя Христа в Івано-Франківську сердечно вітала Архиєпископа і Митрополита Володимира (Війтишина). Цього дня припали урочисті святкування 15-ліття Апостольства доброї смерті (АДС), десятиліття священичих свячень о. Йосафата Фітеля, ЧСВВ, ігумена і пароха, та відкриття Великодніх фестин, які триватимуть увесь пасхальний час.

На свято приїхали о. Пантелеймон Саламаха, протоігумен Провінції Найсвятішого Спасителя ЧСВВ, ігумени монастирів та члени АДС з різних парафій архиєпархії.

Події цього дня стали важливими для парафії: вірні дякували Богові за дар священичого покликання їхнього ігумена і пароха о. Йосафата, який своїм служінням із Божої благодаті зумів об’єднати 18 парафіяльних спільнот, серед яких також і АДС.

У своєму пастирському слові Митрополит Володимир наголосив на важливості молитви за добру смерть, яку у своїй харизмі АДС невтомно поширює. Владика вручив ревнительці Даниїлі Почтар грамоту і уділив своє благословення.

«Священик є даром для народу», − сказав Митрополит Володимир, вручаючи грамоту о. Йосафатові. Він підкреслив важливість щирої відповіді на чернече і священиче покликання о. Йосафата, який з дитинства плекає його і сьогодні своїм служінням засвідчує Божу дію серед вірних парафії і усієї Церкви.

Відтак о. Пантелеймон висловив вдячність за дар священства для ювіляра, наголосивши на важливості християнського виховання та ролі батьків у плеканні священичого і чернечого служіння.

На завершення Митрополит Володимир благословив усіх вірних на добрий початок і продовження Великодніх фестин, що мають за мету ділитися радістю Христового Воскресіння через молитву та слово.

 

ugcc.if.ua/index.php/uk/

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next