АКТУАЛЬНО

Блаженніший Святослав привітав нового протоархимандрита Василіанського чину святого Йосафата

Четвер, 21 липня 2022, 11:20
Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав привітав отця Роберта Лисейка з обранням його на уряд протоархимандрита Василіанського чину святого Йосафата.

«За цей вибір, що є плодом молитов і великої довіри до Вас отців Чину святого Василія Великого, дякую Богові, що покликав Вас до такого відповідального служіння. Щиро прохаю в нашого милосердного Господа, щоб Він рясно Вас благословляв та подавав усі потрібні ласки для плідного здійснення Вашого уряду. Рівно ж прошу привітати і Ваших генеральних радників, яких отці Капітули обрали Вам для допомоги», – мовиться у вітальному листі.

Блаженніший Святослав висловив новому протоархимандриту слова вдячності за жертовне служіння отців і братів Чину святого Василія Великого, що, за його словами, є великим благословенням для нашої, сьогодні глобальної, Церкви.

«Дорогий отче, час, коли Ви отримали уряд протоархимандрита Василіанського чину, є тяжким. Світ щойно одужує від пандемії коронавірусу, в Україні триває кровопролитна війна, яка потягне за собою інші суспільні лиха: крах економіки та освіти, зростання злочинності, демографічну кризу тощо. Ми молимося, щоб Господь допоміг нам уникнути більшості з цих викликів, але готуємося відповісти на найгірші», – зазначено у привітанні.

Глава УГКЦ зауважив, що в час найбільших випробувань для нашого народу монастирі ставали місцем, де «голодного нагодують, вбогого одягнуть, подорожньому відчинять двері».

«Співчуття і милосердя, ці Божі прикмети, хай через Ваше служіння будуть відповіддю нашого Господа на молитви тих, хто тепер перебуває в глибокій моральній і соціальній кризі», – наголосив Предстоятель.

Глава Церкви запевнив, що разом із Синодом Єпископів УГКЦ підтримуватиме ініціативи протоархимандрита, котрі будуть спрямовані на розвиток нашої Церкви, проповідь Божого слова та добро боголюбивого люду.

«Прохаю милосердного Бога, щоб період Вашого урядування був позначений зміцненням монастиря, його глибоким духовним розквітом та оновленням, а також численними ревними покликаннями до богопосвяченого життя», – зазначив Блаженніший Святослав.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next