АКТУАЛЬНО

Сто двадцять осіб узяли участь у пішій прощі Мелітополь - Снігурівка

Середа, 05 серпня 2015, 15:10
Від 31 липня до 2 серпня тривала IV піша проща із Мелітополя до Снігурівки, де перебуває копія образу Сніжної Божої Матері. Участь у паломництві взяло близько 120 осіб. Архиєрейську Божественну Літургію очолив владика Степан, Екзарх Донецький УГКЦ.

За словами о. Петра Креніцького, духовного провідника прощі, настоятеля парафії Різдва Пресвятої Богородиці Мелітополя, коли паломники йшли до Снігурівки вперше, то місце, де б можна було помолитися Святу Літургію, підготували серед руїн колишньої церкви. А Бог почав на тому місці чинити чуда. За допомогою українських переселенців із Канади вдалося відновити храм.  «Після того ми почали там молитовно святкувати перші суботи в місяці. Люди дістають там дуже багато Божих ласк. Цей духовний паломницький центр спонтанно народився», ‒ прокоментував священик.

Душпастир пригадав, як торік, 2 травня, коли була спроба захопити Мелітополь, прочани вирушали в таку ж прощу з молитовним наміром збереження міста та України.

Отець розповів і про чуда та отримані ласки: «Одна жінка, яка була двічі оперована через онкологію і їй не давали жодної надії на життя, оздоровилася». Священик молився щодня вервицю до Снігурівської Божої Матері за здоров’я цієї жінки.

У Снігурівці функціонує храм Святого пророка Іллі, збудований 1950 року. За радянських часів він перетворився на клуб. Його почали відновлювати в 2011 році, а минулого року освятили. Додамо, що це єдине місце на східних теренах, де практикується така піша проща.

Руслана Ткаченко,
прес-служба Донецького екзархату УГКЦ

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next