АКТУАЛЬНО

Синкел духовенства Київської архиєпархії взяв участь у зустрічах релігійних діячів з чиновниками Києва та Київщини

П'ятниця, 23 квітня 2021, 10:36
22 квітня 2021 року протоієрей Павло Локоть, синкел у справах духовенства Київської архиєпархії, узяв участь у зустрічах представників різних релігійних організацій з чиновниками Києва та Київщини.

Говорили про святкування Великодня в умовах карантину. Передусім було порушене питання безпеки проведення богослужінь в умовах посилених карантинних норм.

Зустрічі пройшли в Київській облдержадміністрації та в Київській міській державній адміністрації. На офіційному сайті Київської ОДА повідомляють, що всі присутні на зустрічі представники Церков і релігійних організацій висловили свої точки зору з приводу роботи під час карантину. Вони зазначили, що вже другий рік поспіль комунікують із прихожанами в умовах пандемії. У зв’язку з цим переформатовують підходи. Наприклад, щоб мінімізувати ризики інфікування, організовують богослужіння в онлайні чи проводять їх на вулиці.

Своєю чергою о. Павло Локоть зазначив, що УГКЦ закликає всіх вірян строго дотримуватися карантинних норм. «Паралельно з цим, у наших храмах розміщені засоби дезінфекції, а душпастирі часто нагадують парафінам про потребу дотримання особистої гігієни. Рівно ж закликаємо вірян брати участь у молитвах, які транслюємо через засоби масової інформації», - наголосив священник.

Пресслужба Київської архиєпархії

 


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next