АКТУАЛЬНО

«Сила нашого народу – у миролюбстві», − о. Ігор Яців про врегулювання суспільно-політичної ситуації в Україні

Середа, 15 січня 2014, 13:41
Серйозна небезпека, яку породжує сьогодні застосування насилля, вимагає віддавати перевагу пасивному опору, який «більше відповідає моральним принципам і має не менші шанси на успіх». Такі слова з Компендіуму соціальної доктрини Католицької Церкви (параграф 401) процитував о. Ігор Яців, керівник Департаменту інформації УГКЦ.

Заяву зроблено у зв’язку з тим, що у засобах масової інформації з'явилися неправильні трактування слів Блаженнішого Любомира, які він висловив у інтерв’ю виданню «Україна молода». Архиєпископу-емериту приписують те, що він буцімто закликає до збройної боротьби.

«Уважний, неупереджений читач помітить, що Блаженніший Любомир говорив про право на опір, право на самозахист, але наголошував на адекватності такого опору та акцентував на тому, що «сила нашого народу – у миролюбстві», − зазначив керівник Департаменту інформації УГКЦ.

Виходячи з контексту інтерв’ю Блаженнішого Любомира та із соціальної доктрини Церкви, о. Ігор ще раз озвучити позицію УГКЦ щодо врегулювання суспільно-політичної ситуації в Україні, яка висловлена у Зверненні Всеукраїнської ради Церков і релігійних організацій. «Закликаємо весь народ України, незалежно від політичних переконань, бути мудрим і відповідальним, утримуватися від насильницьких і протиправних дій та не піддаватися на провокації… Закликаємо всіх вас до суспільного і політичного порозуміння, взаємної поваги і миру для блага нашого народу», − процитував документ керівник Департаменту інформації УГКЦ.

Департаменту інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next