АКТУАЛЬНО

Шевченкові дні в Угорщині

Вівторок, 14 березня 2017, 14:03
Українці в Угорщині відзначили пам’ять видатного українського пророка Тараса Шевченка. У день народження письменника, 9 березня, у м. Будапешт на площі Шевченка відбулося традиційне покладання вінків до пам’ятника Тараса Григоровича.

Перед присутніми з промовами виступили повноважний посол України в Угорщині пані Любов Непоп, представник української меншини в Парламенті Угорщини, голова Європейського конгресу українців, перший заступник президента Світового конгресу українців та голова Товариства української культури в Угорщині пані Ярослава Хортяні, а також президент Державного самоврядування українців Угорщини Юрій Кравченко.

У неділю, 12 березня, після Божественної Літургії в церкві Святого Флоріана, яка знаходиться на площі Шевченка, в якій українська громада збирається на щотижневі моління, відбулася Панахида перед пам’ятником українського Кобзаря. У своїй промові до парафіян о. Дам’ян Габорій зазначив: «Геніальність Шевченка полягала в тому, що він був глибоко віруючою людиною, і через те, що він мав близький контакт з Богом, Господь діяв через його слово. Тому кажемо, що його слова є пророчими».

На завершення відбувся міжнародний флешмоб #GlobalShevchenko, під час якого присутні мали можливість процитувати вірші українського пророка.

Прес-служба УГКЦ в Угорщині

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next