АКТУАЛЬНО

Сестри Згромадження святого Йосифа розпочали служіння в Южноукраїнську

Вівторок, 19 липня 2016, 10:43
17 липня 2016 року в м. Южноукраїнську, що на Миколаївщині, парафіяни храму Всіх святих українського народу переживали одразу дві радісні події: святкування храмового празника та започаткування місійного служіння сестер Згромадження святого Йосифа.

Святкування розпочалося в суботу Великою вечірнею, яку співали сестри-монахині. Після Вечірні відбулася панахида за Героїв Небесної сотні та загиблих воїнів АТО.

У день празника, після святкової Утрені, розпочалася урочиста Божественна Літургія, яку очолив о. д-р Андрій Танасійчук, протосинкел Одеського екзархату­ УГКЦ, у співслужінні зі священиками Миколаївського деканату: о. Романом Балитою, протопресвітером, парохом смт Врадіївка, о. Ігорем Вороною, адміністратором м. Южноукраїнськ, прот. Віктором Давидюком, парохом м. Первомайськ, прот. Тарасом Павлюсом, парохом м. Миколаїв, о. Романом Монтецьким, адміністратором с. Агафіївка Любашівського р-ну, о. Миколою Боднарем, сотрудником в с. Полтавка Первомайського р-ну, та о. Андрієм Сирком, адміністратором м. Балта.

У своєму духовному слові о. Андрій наголосив, що справжнє щастя людина не залежить від того, що вона має чи яке становище посідає в суспільстві, а лише від її єдності з Богом. Проповідник звернув увагу на те, що навіть одна особа в сім’ї своєю вірою та молитвою може захистити родину від зла та випросити для всіх Боже заступництво й милосердя, але це можливо лише тоді, коли є постійність і витривалість у духовному житті.

Після Божественної Літургії настоятель храму о. Ігор Ворона подякував усім присутнім за спільну молитву та вручив жертводавцям храму грамоти-подяки від владики Михайла (Бубнія), Екзарха Одеського та Адміністратора Кримського екзархату. На завершення головна настоятелька Згромадження сестер святого Йосифа с. Єлисавета Бігун привітала зібрану святкову громаду та благословила сестер Ярославу Гасій і Татіяну Божик на місійне служіння в м. Южноукраїнську.

На завершення всі священнослужителі та парафіяни вийшли на церковне подвір’я, де відбувся чин освячення води і нових світильників, а опісля – мирування людей. 

Прес-служба Одеського екзархату

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next