АКТУАЛЬНО

Проща у Tезе закінчилася молитвою за Україну в Болоньї (Італія)

Понеділок, 21 липня 2014, 11:15
15 липня у храмі Архистратига Михаїла в італійському місті Болонья паломники з України молилися Божественну Літургію за мир, свободу і єдність України.

Звертаючись до учасників прощі, о. Тарас звернув увагу на те, як і з чого маємо вчитися в цьому житті. «Все, що людина добре говорить, маємо брати собі як скарб, "витягувати" з усього те, що найкорисніше для моєї душі», - говорить священик і заохочує до праці над собою, бо «працювати над собою – означає бути людиною вільною, працювати над тим, щоб досягати, – означає бути людиною вільною… і покірною», - каже о. Тарас, підсумовуючи, що ця «нелегка праця над собою має бути сповнена бажання жити, а не існувати, жити кожної хвилини нашого життя на всі сто».

Вітаючи українську групу в Болоньї, о. Олександр Більський, котрий виконує зараз обов’язки адміністратора храму о. Андрія Жибурського, розповів історію храму, який в 2009 р. румунська громада передала греко-католикам. Він зокрема зауважив, що спочатку храм був у занедбаному стані, «але, завдяки фінансовій допомозі українців, що працюють у Болоньї, ви можете бачити цю красу, що  перед Вами», - розповідає священик.

У храмі є старовинна ікона Матері Божої.  Громада, за словами о. Олександра, налічує близько півтисячі осіб на недільній Літургії. Ведеться активне парафіяльне життя: катехизація, зустрічі, святкування.

Миру і спокою в серцях побажав парох паломникам з України на прощання, «бо там, де мир і спокій, там є Господь, - говорить він і молиться, - щоб Зарваницька Мати Божа завжди нами опікувалася і випрошувала в Господа Ісуса Христа усіх ласк». Також священик звернув увагу на невипадкову випадковість і Божу волю у всьому, зокрема в тому, «що ми разом зустрілися, разом молилися і прославляли Господа в цьому храмі», - каже о. Олександр.

Нагадаємо, що з 1 по 17 липня БФ «Фундація духовного відродження» під патронатом Комісії у справах молоді Львівської архиєпархії Української Греко-Католицької Церкви організувала паломницьку подорож до монашої позаконфесійної спільноти Тезе, що у Франції. 

У прощі беруть участь 21 учасник-герой Майдану, що проживають або лікувались у Львові та області й діти-сироти з м. Бібрки Львівської обл. Паломництво відбувається у рамках програми «Люди для Майдану», яка стартувала у Фундації після трагічних подій в Києві 18–20 лютого.

Іванна Рижан,
для «Фундації духовного відродження» ЛА

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next