АКТУАЛЬНО

Президент Петро Порошенко доручив прискорити створення капеланської служби в армії

Субота, 23 квітня 2016, 20:42
Після зустрічі з Всеукраїнською радою Церков і релігійних організацій Президент України доручив Міністерству оборони прискорити процес запровадження капеланської служби у Збройних Силах України.

Про це Петро Порошенко повідомив главам конфесій за результатами дискусії, яка 23 квітня відбулася в Адміністрації Президента України, повідомляє Інститут релігійної свободи

Перед цим Патріарх Філарет, Предстоятель Української Православної Церкви Київського Патріархату, передав Главі держави листа Всеукраїнської ради Церков і релігійних організацій з переліком найбільш актуальних питань державно-конфесійних відносин. У документі, серед іншого, міститься прохання «завершити процес створення капеланської служби в структурі Міністерства оборони України».

«Для мене важливо, щоб представники кожної Церкви були серед капеланів. У кожного своя дорога до Бога. Я дуже розраховую, що ви долучитесь до формування, а відповідне доручення Міністру оборони буде надано», – відповів Президент Порошенко, якого цитує прес-служба.

Глава держави підкреслив важливість розвитку інституту капеланства у Збройних Силах та інших силових структурах. Він нагадав, що українська армія за останні два роки суттєво змінилася – значною частиною Української армії нині є військові-контрактники, і набагато покращився морально-психологічний клімат. 

«Але роль капелана та слова Божого важко переоцінити. Тим Церквам, які займають зараз активну місіонерську діяльність, мають достатню кількість капеланів, велика подяка, бо російська агресія проти нашої держави, яка почалася з незаконної анексії Криму і продовжилася на сході України, сатанинські полчища, стали складним випробуванням для держави, для суспільства, для мене і для Церкви», – зазначив Петро Порошенко, додавши, що Україна це випробування з честю витримала.

Глава держави висловив вдячність Церквам і релігійним організаціям, які твердо стоять на захисті України як до богоугодної справи, долучившись до всенародного волонтерського руху з підтримки українських військових та мирного населення. 

«Категорично не сприймаю твердження, ніби це громадянська війна – вони, вибачте, від лукавого», – сказав Президент України, наголосивши на важливості підтримки громадськості та міжнародної спільноти у боротьбі України проти російського агресора.

Як повідомляв ІРС, на підставі урядового розпорядження Міністерство оборони України затвердило Наказом від 27.01.2015 року № 40 Положення про службу військового духовенства (капеланську службу) у Збройних Силах України

Іншим Наказом від 07.07.2015 року № 320 Міноборони затвердило Положення про Управління з питань служби військового духовенства (капеланства) та Положення про територіальні відділення з питань служби військового духовенства (капеланства). Процес створення відповідних управлінь у структурі Міністерства триває до тепер.

Інститут релігійної свободи, Київ 
www.irs.in.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next