АКТУАЛЬНО

Презентація Центру ДОВС “Надія” УГКЦ на зустрічі глухих католиків у Празі.

П'ятниця, 03 березня 2017, 20:26
У середині травня 2017 року в Празі, Чехія, відбудеться чергова зустріч організацій і спільнот "European Deaf Catholics Meetings". Європейський симпозіум глухих католиків (перший відбувся в Римі, 2015 р.) передбачає не лише зустрічі і обговорення, а й певний вишкіл катехитичного і пасторального спрямування праці з глухими у Церкві.

Серед запланованого важливими будуть: зустріч з Примасом Чехії, архиєпископом Праги кардиналом Домініком Дукою, спільна Меса з сурдоперекладом в Кафедральному соборі Святого Віта, а також спільна агапе спільнот глухих людей Європи.

Серед учасників:  організації і спільноти з Німеччини, Іспанії, Франції, України, Італії, Чехії, Польщі, Нідерландів, Бельгії Словенії, Угорщини, Словаччини.

Центр душпастирства осіб з вадами слуху "Надія" УГКЦ підготував на симпозіум  презентацію про  різні аспекти роботи з глухими в УГКЦ  і методу біблійно-катехитичного служіння. Недавні Постанови шістдесят шостої сесії Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ потвердили увагу Церкви до проблематики життя глухої людини. Центру ДОВС “Надія” УГКЦ доручено розробити стратегічний план із впровадження дієвого душпастирства глухих у Церкві.

Центр “Надія” УГКЦ є постійним учасником  міжнародних конференцій, семінарів і зустрічей з проблем душпастирства і соціалізації глухих. Участь в  останніх з них у Ватикані (2009), Дубліні (2012), Києві (2013), Римі (2015, 2016) посприяли комплексному аналізу для українського контексту проблематики глухих Католицької  Церкві.

Підготував о. Олег Лазуркевич,
директор ЦДОВС “Надія” УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next