АКТУАЛЬНО

Представники Карітасу України зустрілися з керівництвом Міністерства у справах ветеранів

П'ятниця, 29 березня 2019, 14:16
Заступники міністра у справах ветеранів Оксана Гаврилюк та Олександр Терещенко зустрілися з представниками Карітасу України. Під час зустрічі сторони обговорили перспективні шляхи співпраці. Зокрема, ішлося про перспективу розробки спільних проектів і можливість долучити ветеранів та їх родини до вже наявних програм.

«Міністерство у справах ветеранів є активним лобістом інтересів ветеранів. Найбільш вразливою категорією з них є ветерани з числа внутрішньо переміщених осіб. Зокрема, йдеться про вирішення їх житлового питання», – наголосила заступниця міністра Оксана Гаврилюк.

Зі свого боку представники Карітасу України наголосили на готовності співпраці у цій сфері. Перспективними напрямками співпраці, як вони вважають, є і програма домашньої опіки та робота з дітьми. Також ішлося про можливість спільного проекту щодо комплексної реабілітації, благодійні кошти для якої нададуть представники діаспори з Австралії. Це допомогло б надати комплексні послуги з реабілітації понад десяти родинам ветеранів.

Заступник міністра Олександр Терещенко звернув увагу присутніх на той факт, що програми Карітасу могли б охопити ті сфери надання послуг, які не передбачені державою. «На мою думку, перспективною сферою співпраці вже зараз є програма надання домашньої опіки для ветеранів-інвалідів, які працюють, оскільки поки що для цієї категорії осіб не передбачено надання допомоги соціального працівника», – зазначив він.

У підсумку робочої зустрічі присутні задекларували готовність до всебічної співпраці і спільної роботи над проектами, а також наголосили, що значною частиною цієї співпраці стане обмін досвідом.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами https://caritas-ua.org


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next