АКТУАЛЬНО

Працівники соціальної сфери вперше прийшли на прощу до Зарваниці

Вівторок, 22 жовтня 2013, 10:47
Помолитися в одному з найбільших Марійських духовних центрів працівники соціальної сфери Тернопільської області вирішили 20 жовтня. Власне цього дня відбулася їхня перша професійна проща, у якій узяли участь директор Департаменту соціальної сфери Тернопільської ОДА Богдана Олексишин та голова профспілки Роман Ящищак.

Після Святої Літургії, яку очолив віце-ректор Тернопільської духовної семінарії о. Михайло Пастух, відбулося освячення і вручення хоругви. Її паломники братимуть зі собою на кожне професійне паломництво.

Отець Михайло Пастух, говорячи про християнське милосердя у своїй проповіді, закликав присутніх творити добро і милосердя не лише зі свого службового обов'язку, а й за велінням совісті та покликом душі. Бажав їм ніколи не знеохочуватися, служити ближнім, проявляти жертовну любов. “Напередодні професійного свята ви прийшли до Богородиці, до вічного джерела Божого милосердя. Нехай вона щодня, щогодини допоможе вас краще турбуватися про самотніх людей похилого віку, інвалідів, найбільш опущених і потребуючих".

Священик передав вітання від владики Василя (Семенюка), Архиєпископа і Митрополита Тернопільсько-Зборівського, та вручив ікони Матері Божої Зарваницької.

Богдана Олексишин подякувала владиці та усім священикам Тернопільсько-Зборівської митрополії за довголітню співпрацю: “Наша професія особлива. Її глибинна суть - у любові до людей, прагненні оточити турботою немічних і самотніх, інваліда чи сироту, постраждалого на виробництві. Ми часто звертаємося до отців за допомогою, порадою, за уділенням Святих Тайн, і ви завжди нам допомагаєте”.

Відтак відбулося водосвяття, екскурсія з братами-семінаристами, Хресна дорога. А в парафіяльному храмі о. Володимир Топоровський благословив кожного мощами, помирувавсвятим єлеєм.

 

Прес-служба Тернопільсько-Зборівської архиєпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next