АКТУАЛЬНО

Перший парафіяльний празник громади УГКЦ у Будапешті

Вівторок, 18 жовтня 2016, 12:17
16 жовтня в м. Будапешт (Угорщина) відбувся перший парафіяльний празник української релігійної громади Покрови Пресвятої Богородиці.

Святкова Божественна Літургія відбулася в греко-католицькому храмі Святого Флоріана, що знаходиться на площі Тараса Шевченка, в якому українці збираються на щотижневі богослужіння.

Молитву очолив протоієрей Василь Чудійович, канцлер Київської архиєпархії УГКЦ, який у своєму слові до громади звернув особливу увагу над значенням празника Покрови Богородиці в житті християнина.

Святкову молитву співом супроводжував вокальний колектив Дрогобицької районної адміністрації «Вишиванка», який на завершення свята представив святкову концертну програму.

Парафіяльне свято прикрасили своїм виступом діточки з катехитичної школи, яка діє при українській парафії в Будапешті.

Ще однією важливою подією цього дня було урочисте внесення до церкви  ікони Матері Божої Неустанної Помочі, яка є покровителькою українців, що мешкають в Угорщині. Власне, у цьому храмі вона була освячена та вже два роки подорожує храмами Угорщини, в яким моляться українці.

Після завершення святкової Літургії отець Дам‘ян Габорій, душпастир для української громади в Угорщині, подякував присутнім за спільну молитву та всім організаторам святкової програми, а це були: Товариство української культури в Угорщині, Державне самоврядування українців Угорщини, Державного столичного самоврядування, Державних самоврядувань II і IX районів та  підприємцю з м. Дрогобича Михайлові Кравцю.

Цього ж дня українська громада відзначила День захисника Вітчизни, з цієї нагоди відбувся святковий концерт за участю Анса́мблю украї́нського аутентичного співу «Бо́жичі», лідера гурту «Шабля» Володимира Гейзера, який написав музичний гімн АТО та вокального колективу «Вишиванка».

На українське духовно – патріотичне свято прибули українці з різних куточків Угорщини та України.

Довідка

З вересня 2016 року в Будапешті почала діяти українська парафія Покрови Богородиці. Для здійснення пасторальної роботи Пасторально-міграційним відділом УГКЦ  був призначений священик Київської архиєпархії о. Дам‘ян Габорій. Українська релігійна громада збирається на спільну молитву у греко-католицькому храмі Святого Флоріана, що площі Тараса Шевченка.

Прес-служба УГКЦ в Угорщині

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next