АКТУАЛЬНО

Перший храмовий празник відзначила громада УГКЦ Пресвятої Трійці на Оболоні, в Києві

Середа, 03 червня 2015, 13:10
1 червня, в день Пресвятої Трійці, відбувся перший храмовий празник релігійної громади Пресвятої Трійці УГКЦ на Оболоні (м. Києві).

Літургію очолив о. Олекса Петрів, керівник Департаменту зовнішніх зв’язків УГКЦ в Україні, який рівно ж, звернувся з Божим словом до присутніх, в якому підкреслив роль і значення Святого Духа та Пресвятої Трійці в житті християнина.

В святковій Літургії з духовенства також взяли участь о. Дам’ян Габорій (адміністратор громади), прот. Василь Чудійович (віце-канцлер Київської архиєпархії), прот. Петро Жук (ректор Київської Трьохсвятительської семінарії), прот. Ігор Онишкевич (протопресвітер Київський), прот. Роман Небожук (виконавчий директор Патріаршої курії УГКЦ), прот. Микола Сулима (віце-канцлер Патріаршої курії УГКЦ), прот.Любомир Яворський (керівник Військового Департаменту УГКЦ) та доктор філосовських наук о. Олег Шепетяк (керівник відділу кадрів Київської архиєпархії, доцент Університету ім. Бориса Грінченка). А також, дияконське служіння несли: Андрій Дорчак (економ Київської Трьохсвятительської духовної семінарії) та Андрій Бонис (нотар курії Київської архиєпархії, працівник пасторально-міграційного відділу УГКЦ).

Божественну Літургію співали брати-семінаристи Київської семінарії.

На храмовий празник прибули вірні з київських парафій, парафіяни з м. Вишгород та з м. Вишневе.

На завершення богослужіння, отець Дам’ян подякував усім учасникам святкового дійства, жертводавцям  та приятелям парафії. І, як традиційно, для усіх прозвучало Многая Літа!

У свою чергу, від імені курії Київської архиєпархії, до присутніх звернувся отець Василь Чудійович з словами підтримки для молодої громади.

Після молитви відбувся концерт духовної пісні та святковий стіл.

Додаток:

Історична довідка про парафію Пресвятої Трійці УГКЦ на Оболоні:

2005 – зареєстрований статут парафії о. Олексою Петрівим.

2011 –  адміністратором громади призначений о. Дам’ян Габорій.

2012 – громада зареєстрована у державному реєстрі.

2013 – громада отримала відмову у наданні земельної ділянки для будівництва храму на території Оболонського району.

2014 – громада розпочала богослужіння в орендованому приміщенні по вул. Героїв Дніпра 34, в якому регулярно проходять богослужіння та зустрічі з громадою.

Громада має свою веб-сторінку: http://ugcc.kiev.ua/obolon та сторінку у Фейсбуці: Парафія Пресвятої Трійці УГКЦ на Оболоні м.Київ.

Дана релігійна громада як представниця традиційної і найстаршої української релігійної конфесії потребує культову споруду для забезпечення духовних потреб своїх вірних, на далі, клопочеться про виділення земельної ділянки для будівництва храму на території Оболонського району, але на жаль, в черговий раз, зустрічається з небажанням влади у вирішенні цього питання.

ugcc.kiev.ua

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next