АКТУАЛЬНО

Переселенці й поза межами Донецького екзархату тримаються разом

Середа, 20 січня 2016, 10:15
16 січня в монастирі Святого Альфонса монахів Чину Найсвятішого Ізбавителя, що у Львові, переселенці з Донецького екзархату зібралися разом на Різдвяну коляду. Захід відбувся з ініціативи с. Єроніми Вовчак, ССНДМ, голови Катехитичної комісії Донецького екзархату УГКЦ.

На початку близько 40 сімей-переселенців помолилися на Божественній Літургії, яку очолив о. Роман Вовк, довголітній сотрудник катедрального собору Покрову Пресвятої Богородиці УГКЦ, що в Донецьку.

На проповіді священик закликав вірян замислитися про зміст свята Богоявлення: «На жаль, буденні клопоти не дають нам подумати про це. Та, однак, саме в цьому святі Господь об’являє нам таїнство Пресвятої Трійці. Стараймося це свято пережити так, щоб відчути переміну у своєму серці».

Після спільного почастунку віряни представили вертепне дійство, які самі ж підготували, до того часу жодним чином не проводячи репетицій, а лише листуючись електронною поштою.

Після колядування о. Роман поспілкувався із вірними і запропонував їх роздумати про значення проголошеного Папою Франциском Року Божого милосердя. «Із 1300 року папи час від часу проголошували Рік милосердя. Однак існували певні умови, коли людина отримувала повне прощення гріхів. А це іспит сумління, сповідь, покута. Крім усього, під час Року відкривають Двері милосердя. Раніше людина повинна була приїхати до Рима, висповідатися і причаститися, а ще пройти через четверо Дверей Божого милосердя у відкритих базиліках Вічного міста. Цього року Святіший Отець, для того аби кожна людина мала нагоду покаятися і отримати повний відпуст, постановив, що в кожній країні, у кожній єпархії повинні бути відкриті Двері Божого милосердя, через які зайшовши, людина мала б нагоду отримати ласки і благодаті, котрі дорівнювали б ватиканським», - пояснив о. Роман.

Сестра Єроніма сказала таке: «Це велика ласка Божа, що наша християнська родина з Донецька зібралася разом, щоб знову поєднатися довкола Христа».

Додамо, вірні не забули про владику Степана, Екзарха Донецького УГКЦ. Вони зателефонували йому й усі разом привітали єпископа із Різдвяними святами та заколядували йому.

Нижче пропонуємо переглянути презентацію Катехитичної комісії Донецького екзархату УГКЦ за 2015 рік.

Руслана Ткаченко, прес-служба Донецького екзархату УГКЦ

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next