АКТУАЛЬНО

«Передвісник перемоги і миру в Україні»: італійський художник презентував у Одесі «Другу П‘єту»

Середа, 06 квітня 2022, 11:34
В Одесі на вулиці Дерибасівській за підтримки владики Михайла Бубнія, екзарха Одеського, італійський фотохудожник Даніло Мауро Малатеста презентував свій твір «La Seconda Pietà» – «Друге Співчуття».

«Сьогодні Одеса і вся Україна отримала дуже глибоке і символічне послання від католицької спільноти Італії. До Одеси прибув фотохудожник Даніло Мауро Малатеста, який представляє нам свій особливий твір "La Seconda Pietà"», – зазначив екзарх Одеський владика Михайло.

«Оригінальна "П’єта" італійського скульптора Мікеланджело – Скорботна Богородиця, що тримає на руках знятого з хреста Ісуса, зберігається в базиліці Святого Петра у Ватикані. У своєму творі Мікеланжело зображає Богородицю, яка тримає Ісуса, знятого з хреста, як символ "Співчуття" своєму Синові. Сьогодні Одеса має можливість бачити "Друге Співчуття", а саме твір, який презентує Даніло Малатеста. У його творі ми бачимо вже не Богородицю, що тримає свого Сина, а навпаки, воскреслий Син Ісус Христос тримає на руках свою Матір Богородицю, як символ Любові та Співчуття до всього людства. Зокрема в обставинах сучасної війни, воскреслий Христос, можна сказати, тримає на руках багатостраждальну Україну і передає їй свою любов, своє милосердя та співчуття. Саме таке послання хоче передати українському народові автор цього особливого твору “La Seconda Pietà”. Я вірю, що це послання від Святого Престолу та від італійського народу є для нас передвісником нашої перемоги і миру в Україні», – підкреслив єпископ.

За словами фотографа, він прибув до Одеси, щоб засвідчити солідарність італійського народу з українським народом. «Як художник, хочу дати таке послання, що Ісус Христос тримає Марію, немовби все людство, і хоче змилосердитися над ним. Таке послання хочу зробити для вашої України і для Одеси», – зазначив митець.

Я хотів би її залишити тут, в Одесі, як жест солідарності Італії і Вічного міста з Україною та Одесою.

До слова, Даніло Мауро Малатеста, італійський фотохудожник з Рима, використовує давню технологію фотографування – амбротіпія. Одна з найвідоміших його робіт – це «Друга П’єта», яка розміщена в римському храмі Святого Андрія в небі.

Пресслужба Одеського екзархату

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next