АКТУАЛЬНО

Парафіяни храму Покрови Пресвятої Богородиці УГКЦ у Вінниці взяли участь у прощі до Крилоса

Вівторок, 04 серпня 2015, 13:35
1-2 серпня 2015 року в с. Крилос (Івано-Франківська обл.) проходила Всеукраїнська патріарша проща до Крилоської чудотворної ікони Пресвятої Богородиці.

До пішої прощі долучилися паломники Київської архиєпархії УГКЦ, а саме вінничани - прочани з парафії Покрови Пресвятої Богородиці УГКЦ у Вінниці, якою опікуються отці Воплоченого Слова (ВС).

Проща стартувала у п’ятницю, 31 липня, біля парафіяльного храму УГКЦ у Вінниці, близько 16:30.

Отці ВС повідомляють: «Довгих і через велику спеку важких понад п’ять годин дороги не змогли охолодити у наших серцях прагнення відвідати місце особливої любові та благословення Пресвятої Богородиці на Галицькій землі ‒ с. Крилос».

Після нічного відпочинку, 1 серпня, паломники взяли участь в Архиєрейській Божественної Літургії, яку в Архикатедральному соборі Святого Воскресіння очолив владика Йосафат (Мощич), Єпископ-помічник Івано-Франківський. Опісля вірні вирушили в пішу прощу до Богородиці в Крилосі.

«Нелегкі понад двадцять кілометрів пішої ходи, спека, нічліг у наметах додавали особливого колориту до прощі. Труднощі, випробування та незручності дали нам можливість по-особливому відчути та пережити любов і благословення Пресвятої Богородиці», ‒ ділився враженнями о. Теодозій Савчук, ВС.

Наступного дня, у неділю, паломники молились на Божественній Архиєрейській Літургії, яку очолив Глава і Отець УГКЦ, Блаженніший Святослав.

Вірні УГКЦ в Вінниці дякують Богу за можливість та благодать брати участь у пішій прощі до чудотворної Крилоської Богородиці: «Сподіваємося на великі плоди для всіх паломників та на сповнення всіх молитов і прохань, привезених на Галицькі землі з далекого Поділля - з міста Вінниці».

Прес-служба Київської архиєпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next