АКТУАЛЬНО

Отець Юстин Бойко: "Вибір стану має базуватися на відповіді на питання: чи цей стан буде для мене дорогою до Бога?"

Субота, 27 червня 2015, 22:08
Вибір семінаристом майбутнього стану має базуватися на відповіді на питання: чи цей стан для мене буде дорогою до Бога? Про це заявив експерт ПМВ о. Юстин Бойко, ієромонах Студійського уставу, під час курсу місійного служіння для семінаристів передостаннього року навчання, що триває у Львівській духовній семінарії.

"Вибір стану є досить важкий, але раніше чи пізніше його потрібно зробити", - зазначив отець Юстин.

Він підкреслив, що Христос сам вибирає собі учнів. "Потрібно зрозуміти, що це не ми вибрали Христа, а Він вибрав нас. Бо священство - це дар", - наголосив ієромонах.

Експерт ПМВ відзначив, що у виборі покликання повинна бути рішучість, але рішучість, яка базується на довірі до Бога. "Обираючи стан, не треба робити акцент на такому: чи я витримаю целібат, чи я витримаю монашество, чи я витримаю одруження? Треба ставити питання, чи цей стан буде для мене дорогою до спасіння. Наша мета тут, на землі, - вічне життя з Богом", - пояснив о. Юстин Бойко.

Він наголосив, що кожен стан є добрий, водночас кожен має свої труднощі.

Отець Юстин закликав майбутніх священиків, які ще не визначилися з вибором стану, пожити в монастирі. "Для охочих вступити до монастиря є реколекції, щоб допомогти прийняти рішення. Якщо відчуєте, що це ваше, - обирайте", - сказав ієромонах.

"Як зрозуміти, чи вибрав ти своє покликання? Ти будеш задоволений своїм життям. Це - найголовніше", - резюмував отець Юстин.

pmv.ugcc.org.ua

 
ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next