АКТУАЛЬНО

Отець Андрій Нагірняк на спецкурсі ПМВ: "Служіння потребуючому дає нагоду зустріти Бога і відкрити Його в собі"

П'ятниця, 25 червня 2021, 13:17
Окрім того, що Христос сказав: “Ідіть і навчіть всі народи”, Він сказав: “Дайте ви їм їсти”. Отже, якщо у вашому служінні немає соціальної складової, ви не вповні виконуєте місію, до якої покликав нас Господь.

Про це заявив керівник Відділу соціальних питань Патріаршої курії о. Андрій Нагірняк під час X спецкурсу ПМВ з місійного служіння для семінаристів передостаннього року навчання, який цьогоріч проходить у Львові.

Священник наголосив, що суть і природа Церкви виявляється в потрійному завданні: киригмі, Літургії та карітасі (служіння).

“У кожній парафії має бути особа, відповідальна за соціальне служіння. Не обов’язково це має бути сам священник. Добрий лідер створює можливість лідерства для інших. І в парафії завжди знайдуться люди, які захочуть опікуватися соціальним служінням. А священники мають заохочувати і підтримувати цих волонтерів. Дуже важливо, щоби вони постійно відчували присутність пароха”, - зазначив о. Андрій.

Він зауважив, що часто в парафіях священник, будучи обмеженим в ресурсах, думає, що на збірку для потребуючих вже спільнота не зможе пожертвувати. “Парадокс полягає в тому, що, якщо ви будете щось робити для потребуючих, люди охочіше жертвуватимуть на всі інші ваші проєкти. Люди потребують, щоб церква стала місцем, де вони можуть скласти пожертву для потребуючих”, - підкреслив промовець.

Він нагадав, що служіння – осердя християнської духовності. І наголосив, що воно дає нагоду зустріти Бога і відкрити Його в собі.

“У потребуючому ми бачимо живого Бога перед нами, і служіння потребуючому дозволяє відкрити в собі джерело благодаті. Ми отримуємо унікальну нагоду відкрити Бога в собі - і це важливий момент у духовному житті кожної людини”, - зазначив о. Андрій Нагірняк.

pmv.ugcc.org.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next