АКТУАЛЬНО

На місійному спецкурсі ПМВ семінаристам розповіли про соціальне служіння і особливості катехізації за кордоном

Четвер, 26 червня 2014, 14:33
У четвертий день спецкурсу місійного служіння ПМВ УГКЦ, що триває в Дрогобицькій духовній семінарії, семінаристам розповіли про соціальне служіння, і особливості катехізації за кордоном.

Так, директор Хмельницький-Карітас о. Іван Данкевич наголосив на важливості соціального служіння для священика, зокрема, і на місійних теренах. "На кожній парафіі є люди, які потребують. Зажди є можливість їм допомагати. Для діяння добра і милосердя потрібно бажання.  Хто хоче - шукає можливість, хто не хоче - причину. Євангеліє ми розповідаємо, а милосердя - це є руки Церкви", - зазначив о. Іван.

Він підкреслив, що добрим священиком неможливо бути без милосердя і соціального служіння. "Навчіть парафіян бути милосредними, але власним прикладом. Якщо ви на голос нужденого мовчите - вони будуть мовчати на ваш голос. Якщо реагуватимете на прохання потребуючих, вони реагуватимуть на ваші", - закликав директор Хмельницький-Карітас семінаристів. 

Отець Іван Данкевич розповів, що сьогодні його фонд у Хмельницькому допомагає дітям вулиці, людям з особливими потребами, самотнім і всім потребуючим.  

Він також відзначив, що в соціальному служінні не треба ставити конфесійність   у пріоритет, а допомогати всім людям, незалежно від віросповідання. 

Експерт Вікторія Марко поінформувала студентів про особливості катехизації вірних УГКЦ за кордоном. Вона відзначила, що катехизувати - це навчати і звіщати Ісуса Христа (не тільки на своїх теренах, а й там, де Христа не знають). "Це звіщання покладено в основу місійної дільності. Сучасний катехит повинен йти і діяти, проповідувати Христа, воцерковлювати людей. Одне з основних завдань катехизації - виховувати дитину у вірі, щоби вона змогла своєю вірою сприяти християнизації всього суспільства, а не лише в межах своєі країни. А завдання катехита за кордоном - створити християнську культуру і утвердити її", - підкреслила Вікторія Марко.

Експерт відзначила,  що основні труднощі, з якими стикається катехит за кордоном: культурний шок, зовнішні чинники (наприклад, велика відстань до парафії) та мовний бар'єр. 

Інфо-центр ПМВ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next