АКТУАЛЬНО

На Коломийщині до дня боротьби з туберкульозом провели реколекції для медпрацівників тубдиспансерів

Понеділок, 26 березня 2018, 14:22
Нещодавно в с. Ценява відбулися реколекції для медичних працівників туберкульозного диспансеру з нагоди Всесвітнього дня боротьби з туберкульозом, який щороку відзначають 24 березня. У цей день світова спільнота звертає увагу населення планети на серйозну проблему сучасності, що становить загрозу здоров’ю людей в усьому світі.

Зокрема, організаторами реколекції виступили: о. Юрій Савчук, голова Комісії душпастирства охорони здоров’я Коломийської єпархії УГКЦ спільно з Сергієм Семин, завідувачем паліативного відділення стаціонару №1 ХРТБ с. Ценява, а духовні науки на тему “Євангеліє в житті християнина” проводив о. Захар Михасюта.

Спочатку відбулося освячення ікони Христа Цілителя, а згодом віряни мали нагоду спільно помолилися під час Божественної Літургії в храмі Воздвиження Чесного Хреста. Реколекційні науки проходили в тубдиспансері села, під час яких о. Захар Михасюта розповідав про Євангеліє як вістку перемоги Ісуса над гріхом і смертю, відкупительну жертву та нове життя, яке починається з віри в Благу Вість.

Загалом учасники реколекцій наповнилися духом Євангелія. За їхніми словами, в їхніх грудях “горіли” серця, коли промовляв реколектант. На їхню думку, саме такі зустрічі є прекрасним духовним відпочинком під час Великого посту. Додамо, що на реколекціях були медичні працівники тубдиспансерів Ценяви, Коломиї та Городенки.

За повідомленням Оксани Томенчук, лікаря стаціонарного відділення с. Ценява


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next