АКТУАЛЬНО

На Харківщині тривають екологічні місії задля порятунку створіння

Четвер, 25 вересня 2014, 16:30
Цьогорічне свято Різдва Пресвятої Богородиці для парафії Архистратига Михаїла УГКЦ міста Люботина Харківської області стало особливим, тому що того дня для місцевої громади були проведені Екологічні місії задля порятунку створіння. Ініціатором проведення цих місій виступив о. Михайло Неїжмак, референт Бюро УГКЦ з питань екології Донецького екзархату.

Екомісії розпочалися святковою Божественною Літургією, під час якої окремими проханнями на сугубій єктенії громада просила Бога-Творця захистити своє створіння. Під час Літургії о. Михайло виголосив проповідь, в якій розповів про руйнівну для цілого створіння Божого дію екологічного гріха та про те, що Господь через Непорочно Зачату і її народження дав нову надію для Богом створеного світу. «Подія народження Богородиці для роду людського є ніщо інше, як те, що Господь є вірним своїм обітницям, бо на наших очах сповняються слова Творця «я покладу ворожнечу між тобою і жінкою, і між твоїм потомством та її потомством» (Бут 3, 15)», – підкреслив о. Михайло.

Після закінчення Богослужіння відбулася презентація цьогорічного конкурсу «Відповідальність за створіння» та була представлена діяльність УГКЦ у сфері збереження природного довкілля. «Екологічні місії – це щось настільки природне для Церкви, що без них на цьому етапі розвитку нашої Церкви, євангелізація та катехизація не можуть досягнути бажаної мети – оживлення життя наших парафій», – наголосив в особливий спосіб священик.

Усі присутні ознайомилися також з новими виданнями, які здійснило екологічне Бюро та було представлено друге видання «Екологічного дороговказу». «Живучи за цим дороговказом, ми збережемо доручений нам Богом світ та уникатимемо гріхів», – зазначив о. Михайло. Представник екологічної інституції подарував для місцевої бібліотеки деякі видання, а діти отримали екологічні замальовки для їхнього всебічного розвитку.

На завершення екологічних місій парафіяни храму подякували отцю-місіонеру за його науки та за служіння, яке він разом з інституцією, яку представляє, здійснює у нашому суспільстві.

Екологічні місії задля порятунку створіння є спробою Екобюро на свій спосіб долучитися до загальноцерковної Стратегії'2020 «Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом».

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next