АКТУАЛЬНО

Владика Венедикт, єпископ Чиказький, відвідав Харків

П'ятниця, 29 липня 2022, 22:41
27-28 липня владика Венедикт Алексійчук, єпископ Чиказький, перебував у Харкові. У ході візиту архиєрей молився разом з екзархом Харківським владикою Василем, духовенством та вірними у катедральному соборі Святого Миколая Чудотворця.

У день пам’яті святого Володимира владика Венедикт  звернувся до присутніх із словом проповіді. «Кожен, хто пізнає Христа, здатний до спасіння. Бо спасіння – це бути з Богом на землі, виконати свою місію і бути з Богом у вічності», – сказав архиєрей.

Згадуючи пам’ять святого Володимира, владика Венедикт звернув увагу на те, що Бог торкнувся святого князя і перемінив його життя. Святий Володимир виконав своє призначення. «Ми також живемо і можемо щось добре зробити на землі. Важливо пам’ятати, що не потрібно копіювати святих, а треба освячуватися там, де нас поставив Господь», – додав єпископ Чиказький.

Після богослужіння владика Венедикт поспілкувався з парафіянами, а також з мешканцями міста, які прийшли до собору по гуманітарну допомогу.

Пресслужба Харківського екзархату УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next