АКТУАЛЬНО

Мощі апостолів Петра і Павла відтепер постійно перебуватимуть у м. Попрад (Словаччина)

Середа, 01 липня 2015, 19:12
29 червня, на свято Верховних апостолів Петра і Павла, у м. Попраді відбувся храмовий празник, який став знаменною подією для всієї Словаччини.

На прохання диякона Петра Токача та стараннями єпископа Іринея (Білика), каноніка Папської базиліки Санта Марія Маджоре, до деканального храму Святих Верховних апостолів Петра і Павла прибули на постійне перебування святі мощі Верховних апостолів Петра і Павла.

Владика Іриней урочисто передав реліквії владиці Янові (Баб'яку), Архиєпископу і Митрополиту Пряшівському, у присутності монсеньора Стефана (Сечка), Єпископа Спішської дієцезії, владики Мілана (Ляха), Єпископа-помічника Пряшівської митрополії, ієромонахів Олега Федоренко СДБ, Андрія Боднара СДБ, Кріштофа Несторука СДБ та чисельно зібраного духовенства Пряшівської митрополії.

Проповідь виголосив владика Мілан (Лях).

На завершення богослужінь усі присутні мали змогу прикластися до святої реліквії.

Повідомив д-н Петро Токач

 
ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next