АКТУАЛЬНО

Митрополит Василь Семенюк здійснив Чин облечин семінаристів

Понеділок, 05 жовтня 2020, 18:19
Благословення носити підрясники 3 жовтня отримали брати 2-го курсу Тернопільської вищої духовної семінарії імені патріарха Йосифа Сліпого. Особливий молитовний Чин здійснив архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський Василь Семенюк під час Вечірні у храмі Вознесіння Господнього смт Велика Березовиця (Тернопільський район).
Спочатку брати склали обіцянку бути вірними Христовим заповітам. Архиєпископ прочитав молитву, а ректор семінарії о. Іван Римар благословив підрясники святою водою. Відтак, особисто отримавши благословення від владики, брати вперше одягнулися у священничу одіж.
 
«Ви посвятили своє життя Господу Богу, Бог вибрав вас зі світу, – зазначив митрополит Василій у зверненні до семінаристів. – Бог покликав вас, постукав до вашого серця, простягнув до вас руку: "Сину, іди за мною!" Однак каже Христос: "Багато покликаних, але мало вибраних". Тому, дай Боже, щоб ви були не тільки звані, але й вибрані. Ви сьогодні облеклися у священничу одежу, яка буде вам нагадувати, хто ви є, що вас Бог покликав, що ви є дітьми Божими, вибраними служити Христові та продовжувати Його справу».
 
Владика Василь поставив братам завдання молитися один за одного про ласку витривалості в покликанні, щоб число покликаних не зменшувалося. «Дорога до священства – нелегка, терниста, кожен матиме своїх спокуси та випробовування, – наголосив митрополит, – однак кожен із вас покликаний стати не просто священником, а добрим та святим священником».
 
Насамкінець архиєпископ Василій привітав та благословив усіх, зокрема батьків та родичів, які через карантинні обмеження стежили за трансляцією онлайн.
 
До слова, підрясник – спіднє облачення духовенства, переважно чорного кольору. Це довгий, до п'ят, одяг, з вузькими рукавами і наглухо застебнутим коміром. Носіння підрясника у традицією Церкви є свідченням відречення від світу богопосвяченої особи, а також знаком готовності йти у світ свідчити про Ісуса Христа.
 
ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next