АКТУАЛЬНО

Мирянські лідери Тернопільсько-Зборівської архиєпархії провели установчі збори

П'ятниця, 18 жовтня 2013, 13:16
17 жовтня в управлінні Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ відбулася перша організаційна зустріч мирян та священиків, які, згідно з декретом владики Василя (Семенюка), Архиєпископа і Митрополита, відповідають за роботу з мирянами в деканатах архиєпархії. Зібрання очолили синкел у справах мирян о. Павло Репела та голова Комісії у справах мирян Анна Зварич.

За словами Анни Зварич, зустріч проводиться на виконання рішення Синоду Єпископів УГКЦ. Присутнім розповіли про мету роботи комісії мирян, яка полягає в координації і консолідації різного роду спільнот, рухів при парафіях та допомозі в душпастирстві отцям-парохам. “Сьогодні, як ніколи, необхідно, щоб ми жили вірою, зберегли свою українську, християнську ідентичність”, - зазначила Анна Зварич.

Учасники ділилися досвідом роботи з мирянами. Зокрема, о. Петро Пастух (священик Зарваницького деканату) поділився досвідом ведення біблійного гуртка в парафії. Отець Володимир Дарморіс (священик Тернопільського деканату) говорив про важливі аспекти життя парафії та запропонував особливу увагу приділяти мирянам, які співають у церковних хорах. Ольга Бадуліна (Підволочиський деканат) розповіла про важливі аспекти діяльності парафіяльних спільнот на прикладі руху “Подружні зустрічі”.

Наприкінці зустрічі Анна Зварич представила усім Пастирське послання Синоду Єпископів УГКЦ “Свідчення віри – покликання мирян”.

Наступна зустріч мирянських лідерів відбудеться в Марійському духовному центрі “Зарваниця” 8 листопада. Заплановано провести тренінг "Як я можу послужити Христовій Церкві у своїй парафії".

Прес-служба Тернопільсько-Зборівської архиєпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next