АКТУАЛЬНО

Форум мирян накреслив подальший розвиток мирянських організацій у Київській архиєпархії

Вівторок, 29 грудня 2015, 17:29
26 грудня при Патріаршому соборі УГКЦ відбувся Форум мирянських спільнот і організацій Київської архиєпархії.

Участь у Форумі взяли представники спільнот: “Матері в молитві”, “Подружні зустрічі”, “Лицарі Колумба”, “Виноградник”, “Віра і світло”, “Рух Назаретських родин”, “Калео”, “Школа євангелізації св. Андрія”, “Апостольство молитви”, “Оранта”, “Парафіяльний волонтаріат”, “Аскольдів глас”, Батьківська спільнота “Алетея”, театр “Притча”, “Соціальні танці”, “Англійський клуб”, “Біблійна спільнота” з Києва, Вінниці, Житомира та Білої Церкви.

Учасники Форуму мали нагоду помолитися біля мощів покровителя мирян УГКЦ  – блаженного Володимира Прийми, та роздумувати над духовною складовою мирянського служіння через реколекційні науки священиків зі Страдча: о. Івана Колтуна та о. Миколи Проціва.

Опісля кожна спільнота та організація мала нагоду представити свою діяльність і поділитися досягненнями й труднощами.

На завершення Форуму виступив голова Комісії мирян УГКЦ о. Василь Білаш, який розповів про досвід існування Ради керівників мирянських спільнот і організацій при єпархіальних управліннях, як дієвий організм для реалізації багатьох  пастирських ініціатив. Миряни Київської архиєпархії висловилися про потребу створення подібного органу при архиєпархіальній курії, як рівно ж підкреслили необхідність частішого проведення Форумів мирян.

Прес-служба Київської архиєпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next