АКТУАЛЬНО

Екологічні місії у Харкові

Вівторок, 16 вересня 2014, 14:31
У День Бога-Творця Бюро УГКЦ із питань екології розпочало нову сторінку у своєму служінні в Церкві через «Екологічні місії задля порятунку створіння», які референти з питань екології впродовж двох місяців проводитимуть у різних єпархіях та екзархатах УГКЦ в Україні.

Цього дня такі місії були проведені в м. Харкові, при храмі Святого Миколая УГКЦ, о. Михайлом Неїжмаком, референтом Екобюро Донецького екзархату, який нині здійснює двотижневе капеланське служіння у Харківському військовому госпіталі.

Священик спільно з настоятелем, о. Миколою Семеновичем, під час Божественної Літургії молилися за збереження Богом створеного світу та за встановлення миру в ньому. Після Богослужінь отець місіонер презентував присутнім вірним роботу та досягнення екологічної інституції, яку представляє, і розповів про поняття екологічного гріха.

Захисник створіння також повідомив про проведення конкурсу з нагоди дня Бога-Творця, розповівши про мету, завдання та умови його проведення.

«Місії в Церкві – це щось дуже природне для християнських спільнот, – підкреслив о. Михайло, – а екологічні місії – це ніщо інше, як бажання Церкви допомогти вірним навчитися адекватно реагувати на суспільні виклики, щоб залишатися завжди собою».

Роздумуючи над екологічним вченням Церкви, священик разом із вірними дійшли висновку, що всього руйнування і всіх невинних жертв можна було б уникнути, якщо б ми навчилися дивитись на довколишній світ очима самого Творця.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next