АКТУАЛЬНО

Духовенство Мельбурнської єпархії Cвятих Петра і Павла УГКЦ дискутуватиме про Церкву та сучасну молодь

Понеділок, 23 січня 2017, 17:49
14-19 травня 2017 року в Уорбуртоні (Австралія) духовенство Мельбурнської єпархії Святих Петра і Павла УГКЦ збереться на семінар на тему «Церква та сучасна молодь». Професор і дослідник о. Майкл Мейсон погодився провести для духовенства єпархії триденний семінар на цю тематику.

Як відомо, під час останньої зустрічі духовенства в грудні 2016 року мова йшла про душпастирство молоді. Учасники тоді наголосили, що духовенство повинно бути краще обізнане із феноменами сучасної молодіжної культури. «Українська молодь, вже народжена в Австралії і та, що емігрувала сюди, живе в одному культурному середовищі з австралійською молоддю. Передовсім ми повинні зрозуміти суть сучасної культури…» - переконаний владика Петро (Стасюк), Єпарх Української Греко-Католицької Церкви в Австралії, Нової Зеландії та Океанії. За словами єпископа, нещодавно Ватикан опублікував Підготовчий документ для майбутнього Синоду: «Молодь, віра та розпізнавання покликання». Глибоко аналізуючи соціальну сферу, в якій живе сучасна молодь, основною рисою сучасного суспільства документ називає «нестримний процес змін і трансформацій»: «У глобальному вимірі сучасна культура заснована на "науці", основну роль займають технології та безмежні можливості, обіцяні науковцями, поряд з якими "усе більше місце займає смуток і самотність, не залишаючи осторонь молодих людей" (Misericordia et misera, 3)».

Варто додати, після семінару відбудеться соборчик, на якому складуть програму душпастирської діяльності, враховуючи потреби молоді. Основним питанням дискусії буде те, як Церква може допомогти молоді прийняти радість Євангелія в період невизначеності, нестабільності та невпевненості. «Ця тема є надзвичайно актуальною та важливою для нашого майбутнього служіння в єпархії, адже світ змінився і Церква повинна пристосовуватися до нових викликів», - вважає владика Петро.

За матеріалами Мельбурнської єпархії Святих Петра і Павла УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next