АКТУАЛЬНО

Досліджуючи чотирьохсотлітню минувшину парафії, священник представив книгу «Історія католицької церкви у Верхобужі»

Вівторок, 08 червня 2021, 11:33
6 червня 2021 року в с. Верхобуж на Золочівщині презентували книжку о. Володимира Манька «Історія католицької церкви у Верхобужі».

Презентація відбулася в храмі Успення Пресвятої Богородиці с. Верхобуж Золочівського деканату, адміністратор якої о. Володимир Манько і є автором дослідження майже чотирьохсотлітньої історії парафії та унікальної святині – дерев’яної церкви, спорудженої в 1650 році. У храмі, що зберігся протягом кількох століть, зараз почергово звершують служіння громади вірних УГКЦ та ПЦУ.

Участь у презентації та обговоренні книжки взяли участь архиєпископ і митрополит Львівський Ігор Возьняк і духовенство Львівської архиєпархії, зокрема священники, що звершували своє служіння в цій парафії – о. Михайло Тимків та о. Ігор Леськів. Долучилися до події також парафіяни та гості Верхобужа.

Департамент інформації УГКЦ за матеріалами https://ugcc.lviv.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next