АКТУАЛЬНО

Для українців в ОАЕ служитиме новий священник

Середа, 30 березня 2022, 17:45
З благословення Отця і Глави УГКЦ Блаженнішого Святослава та голови Пасторально-міграційного відділу владики Степана Суса, о. Любомир Филипчак призначений надавати душпастирську опіку українцям-греко-католикам в ОАЕ. Служитиме він у Дубаї та Абу-Дабі.

«Я вперше в Арабських Еміратах, тепер матиму можливість пізнати культуру і звичаї цієї країни. Мав змогу після прибуття познайомитися з українськими громадами Дубая і Абу-Дабі, а також з представниками українського дипломатичного корпусу в Абу-Дабі, які відкриті до співпраці і готові допомагати», – розповів отець Любомир.

Розклад Богослужінь формується, про нього буде повідомлено згодом.

Отець Любомир Филипчак родом зі Львова, належить до Львівської архиєпархії. Закінчив Львівську духовну семінарію Святого Духа, навчався в Римі. Висвячений на священника у серпні 2013 року. Душпастирський досвід як студент-священник мав у багатьох італійських парафіях, з 2017 року був капеланом недільної школи при прокатедральному соборі Святої Софії в Римі. З січня 2020 року – сотрудник при катедральному соборі Святого Володимира в Парижі. У вересні 2021 року призначений адміністратором української громади в м. Реймс, а з січня 2022 року – віцеканцлером єпархії Святого Володимира Великого в Парижі.

Департамент інформації УГКЦ
за матеріалами ПМВ УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next