АКТУАЛЬНО

Для священників Апостольського екзархату в Німеччині та Скандинавії та Паризької єпархії святого Володимира Великого провели спільні онлайн-реколекції

П'ятниця, 21 травня 2021, 12:20
17-19 травня 2021 року відбулися реколекції для священників Апостольського екзархату в Німеччині та Скандинавії та Паризької єпархії святого Володимира Великого.

Це не вперше, що священнослужителі, які душпастирюють на цих територіях, зустрічаються разом. Така традиція існує вже багато років, а особливістю її є те, що реколектантом завжди був наймолодший єпископ нашої Церкви.

Цього року через епідеміологічні умови звична зустріч була неможливою, хоч й дуже очікуваною. Тому ці дні духовної віднови відбулися онлайн.

Реколектантом цього року став нещодавно інтронізований апостольський екзарх для вірних у Німеччині та Скандинавії владика Богдан Дзюрах.

У своєму зверненні до душпастирів владика Богдан заохотив поглянути на постать святого Йосифа з різних перспектив. Бо постать і позиція святого Йосифа, хоча він і залишається непомітним у євангельських текстах, є промовистими і повчальними. Інший важливий аспект цьогорічних роздумів – це ставлення до багатства та пам’ять про бідних.

Глибокі та цікаві роздуми над постаттю св. Йосифа Обручника, якого на заклик Папи Франциска особливо вшановуємо цього року, є доброю нагодою для всіх душпастирів переосмислити своє служіння в новому світлі.

Департамент інформації УГКЦ
за матеріалами https://ugcc.fr


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next