АКТУАЛЬНО

«Просимо Унівську Богородицю бути нашою покровителькою», – ієромонах Йона Максім під час молитви за Україну

П'ятниця, 04 березня 2022, 12:00
Навіть у трагічний час війни ніщо нас не може відірвати від Божої любові. Це нам усім важливо усвідомити, бо ми, як християни, є насамперед віруючими людьми. Господь стоїть за нами, кріпить нас і дає нам внутрішню відвагу. А Пресвята Богородиця є нашою покровителькою. Про це сказав ігумен Свято-Успенської Унівської лаври Студійського уставу ієрм. Йона Максім під час молитовного марафону «Україна під покровом Богородиці» в прямому ефірі «Живого телебачення», після молитви Акафісту до Богородиці біля стіп чудотворної ікони в монастирському храмі Унівської лаври. Спільно з ігуменом молилася монаша братія Лаври.

Отець Йона Максім зазначив, що монахи студити у тривожний час війни моляться з Унівського монастиря перед чудотворною іконою Пресвятої Богородиці, щоб Вона була покровителькою України.

«Мати Божа дійсно підкріплює нас, бере на свої руки і проводить через скрутний і важкий час. Недаремно Унівську Богородицю ми вшановуємо як Одигітрію, тобто ту, яка провадить», – каже ієрм. Йона.

Пресвята Богородиця, переконаний ігумен Студійського уставу, дійсно є тою, яка провадить кожного з нас. Це велика ласка Божа, навіть сьогодні, у цих труднощах, у війні, яка прийшла на нашу землю, усвідомити, що Вона – Мати Божа, яка народила Христа, Божого Сина, нас провадить і захищає. Вона покриває нас своїм омофором і є першою, яка молиться перед престолом Господнім за нас. Бо ж недарма Христос під час розп’яття  віддав Їй  через особу Івана Богослова всіх нас під Її покров.

Отець Йона звернув увагу на те, як наші матері за нас переживають, тому, на його переконання, значно сильніше переживає Мати Божа, якій Господь довірив усіх нас.

«Пресвята Богородиця переживає за кожного потерпілого, вигнаного зі своєї домівки, за кожного, хто зустрівся з нещастям війни, – підкреслив він і запевнив: – Наша молитва сьогодні є великим підбадьоренням. Скільки разів ми вживаємо під час Акафісту "радуйся", стільки разів Вона нас провадить і є тією, яка нас не покине».

На завершення, отець Йона процитував спогади монаха-редемпториста Йосифа Схрейверса, який під час одного видіння отримав відповідь на питання, чому Бог допускає стільки смертей у час війни. За його словами, людина міряє смерть своїми очима, а Боже спасіння – у любові, згоді та єдності.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next