АКТУАЛЬНО

Івано-Франківська архиєпархія вкотре долучилася до відправлення гуманітарної допомоги

Середа, 30 березня 2022, 15:27
Волонтерський рух при Івано-Франківській архиєпархії, що займається збором гуманітарної допомоги, а також піклується про побут примусово переміщених осіб, за останні дні прийняв та розфасував багато тонн продуктів харчування, засобів гігієни та речей першої потреби. Люди з цілої країни мобілізували свої сили, долучаючись до подібних збірок.

Цими днями волонтери архиєпархіального Координаційного антикризового центру долучилися до відправлення допомоги для потреб Харківської та Чернігівської військово-цивільної адміністрації.

До збору цього гуманітарного конвою приєдналися архиєпархіальний координаційний антикризовий центр, підприємці, волонтери, депутатський корпус, а також місцева влада Івано-Франківська. Спільними зусиллями до Харківської ВЦА було відправлено 140 тонн гуманітарної допомоги (внесок архиєпархії – 20 тонн), а до Чернігівської ВЦА відправилися 120 тонн (вклад архиєпархії – 7 тонн).

Загалом гуманітарна допомога складається з продуктів харчування тривалого зберігання, засобів гігієни, медикаментів, одягу тощо.

«Наші волонтери протягом цих днів багато працювали, щоб розфасувати величезну кількість різноманітної гуманітарної допомоги. Ми щасливі, що весь вантаж, який отримуємо, швидко відправляється туди, де на нього дуже чекають. Сьогодні для людей, які залишилися заблоковані, наша допомога – необхідність і порятунок», – зазначив віцееконом Івано-Франківської архиєпархії прот. Віталій Максимів.

Нагадаємо, що з початку російсько-української війни «гуманітарні» фури з архиєпархіального координаційного центру прибули до різних міст – у населені пункти Донеччини, Харкова, Сум, Києва.

Департамент інформації Івано-Франківської архиєпархії УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next