АКТУАЛЬНО

З’їзд катехитів Івано-Франківської архиєпархії УГКЦ

Субота, 02 жовтня 2021, 16:29
2 жовтня в Івано-Франківській духовній семінарії відбувся з’їзд катехитів. Загалом було близько 220 катехитів з усіх протопресвітеріатів Івано-Франківської архиєпархії УГКЦ.

Розпочалася зустріч із Божественної Літургії, яку очолив архиєпископ і митрополит Володимир Війтишин у співслужінні з ректором семінарії прот. Олексієм Данилюком та  численним духовенством архиєпархії.

Божественну Літургію прикрасив семінарійний квартет «Renovabis».

У день катехита владика Володимир у свої проповіді наголосив на правильному вихованні молоді та дітей, які повинні зберігати християнські цінності у теперішньому секуляризованому світі. Архиєрей зауважив, що катехит несе  велику відповідальність, адже виховує молоде покоління, яке стане цвітом і майбутнім нації. На завершення владика Володимир уділив  благословення на катехитичне служіння усім присутнім катехитам, що і було метою з’їзду, на плідне служіння та навчання – вручивши грамоти. Усім присутнім квартет семінарії заспівав велично «Многая літа».

Після Літургії відбувся обід, після чого катехитам представили Катехизм для молоді, який нещодавно проголосили в УГКЦ, - «Ми йдемо з Христом». Також важливою була робоча зустріч де обговорювалися проблеми розвитку катехизації в парафіях.

На завершення митрополит Володимир поблагословив усіх та побажав Богом благословенної праці.

ifds.if.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next