АКТУАЛЬНО

Заява голови Ради ієрархів Словацької Греко-Католицької Церкви щодо ситуації в Україні

Середа, 29 січня 2014, 11:56
«Рада ієрархів Словацької Греко-Католицької Церкви свого права висловлює своє співпереживання з народом сусідньої України, який сьогодні зазнає тяжких випробувань.

Звертаємося до священиків, щоб у цьому намірі, якщо це можливо, найближчими днями відслужили Святу Літургію або щоб до Літургії було включене прохання за мир та справедливе вирішення ситуації в Україні.

Запрошуємо вірних Словацької Греко-Католицької Церкви молитися за мирне врегулювання напруженої ситуації, за дотримання Заповідей Божих та принципів солідарності й демократії», - ідеться в листі владики Івана (Баб’яка), Архиєпископа Пряшівського, Глави Словацької Греко-Католицької Церкви, надісланого на ім’я Блаженнішого Святослава.

Крім того, слід відзначити, що церковні медіа Словаччини широко обговорюють події, що цими днями відбуваються в Україні.

http://www.postoy.sk/content/ukrajinsky-katolicky-biskup-dziurach-krajina-sa-stala-rukojemnikom-vlady

http://www.postoy.sk/content/netrpezliva-frustrovana-ukrajina

http://www.postoy.sk/content/ukrajinci-boli-hlboko-ponizeni-pomoct-by-im-malo-aj-slovensko-polsko
 

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next