АКТУАЛЬНО

Захист докторської дисертації о. Василя Ілика

П'ятниця, 25 червня 2021, 15:34
24 червня у Папському салезіанському університеті у Римі відбувся захист докторської дисертації о. Василя Ілика, колишнього секретаря владики Діонісія Ляховича, у той час делегата ad omnia апостольського екзарха для вірних українців-католиків візантійського обряду в Італії.

На сьогодні о. Василь працює в секції латиністів Державного секретаріату Ватикану.

Тема наукового дослідження о. Василя Ілика має назву: «Sanctus Iosaphat in documentis Summorum Pontificum ab Urbano Pp VIII ad Pium Pp XI. Inquisitio historica et philologica» («Святий Йосафат у документах Римських пап від Урбана VIII до Пія ХІ. Історичний та філологічний аналіз»). Ця праця має дуже велике значення для нашої Церкви, адже ще повніше розкриває особу священномученика Йосафата, його діяльність та геройські чесноти.

Від Апостольського екзархату на захисті були присутні: преосвященний владика Діонісій та о. Петро Голіней.

Щиро вітаємо отця доктора Василя Ілика із здобуттям високого наукового ступеня і бажаємо йому щедрих Божих ласк для плідної праці та подальших наукових звершень.

Інформаційний відділ Апостольського екзархату

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next