АКТУАЛЬНО

Задля захисту прав дітей в Івано-Франківську об’єдналися БФ «Карітас», міська влада та німецькі колеги

Вівторок, 01 жовтня 2013, 17:05
Упродовж двох днів наприкінці вересня в Івано-Франківську проходив семінар «Реалізація положень Конвенції ООН про права дитини. Соціально-правова підтримка сімей та попередження насильства над дітьми». Ця подія ознаменувала початок проекту «Кожна дитина має право на піклування батьків, громади і держави». Таку соціальну ініціативу реалізує івано-франківський БФ «Карітас» за підтримки Служби у справах дітей виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради. Про це повідомила Надія Чорна.

У місцевому БФ «Карітас» кажуть, що метою спільного з міською владою проекту є забезпечення дотримання прав дитини в діяльності суспільних інституцій шляхом підвищення рівня правової обізнаності громадськості в царині захисту прав дітей. Завдання нового проекту - підвищити правову освіту педагогічних працівників у галузі сучасної концепції прав людини та дитини, ознайомити підлітків з основами чинного законодавства щодо забезпечення прав дітей та механізмів їх реалізації, створити умови для реалізації творчих здібностей дітей, формувати практичні навички виходу з кризових ситуацій. Усі заплановані заходи мають відбутися до кінця 2013 року.

Під час семінару, що відбувся нещодавно в БФ «Карітас-Івано-Франківськ», його учасники з числа громадських інспекторів з охорони дитинства дитячих навчальних закладів і педагогічних працівників центрів для роботи за місцем проживання об’єднали свої зусилля і ресурси для вироблення спільних переконань щодо здійснення захисту прав дітей, визначення пріоритетних методів роботи, що засвідчуватимуть повагу до дитини.

 «Першим кроком для повної реалізації себе як повноцінного громадянина є ознайомлення з основними правами та обов’язками. Ми всі добре розуміємо, що бути захищеним неможливо, не знаючи межі своїх прав і свобод, дозволеного та забороненого в інтересах суспільства. Тому активну і дієздатну у правовому відношенні людину необхідно формувати з дитинства. Кожна дитина потребує піклування і доброзичливого ставлення до себе, відчуття своєї необхідності. Ці чинники впливають на  розвиток дитини, формування її особистості, моральних та етичних норм», – переконана Наталія Козакевич, виконавчий директор «Карітасу-Івано-Франківськ» УГКЦ.

 

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next