АКТУАЛЬНО

За Україну молилися у вільнюському храмі Пресвятої Трійці

Вівторок, 27 серпня 2019, 15:19
25 серпня 2019 року урочистості з нагоди відзначення 28-ї річниці незалежності України пройшли у м. Вільнюсі за участі представників численної української громади міста, литовської громадськості, посла України Володимира Яценківського з дружиною Роксоланою, колективу Посольства України в Литовській Республіці.

Зокрема, у храмі Пресвятої Трійці відбулося богослужіння за Україну та музичний виступ хорового колективу «Веселка» з України. У храмі пролунала «Молитва» авторства народного артиста України Мар’яна Гаденка.

В «Українському сквері» м. Вільнюса відбулася урочиста церемонія покладання квітів до пам’ятника Тарасу Шевченку, учасники заходу виконали гімн України, а також організували яскравий музичний флешмоб, свідками якого стали численні гості литовської столиці.

До присутніх із вітальним словом з нагоди річниці незалежності України звернулися посол України Володимир Яценківський, настоятель храму Пресвятої Трійці УГКЦ о. Вінкентій Пелих, ЧСВВ, і голова громади українців м. Вільнюса Наталія Шертвітєнє.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами https://osbm.in.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next