АКТУАЛЬНО

З нагоди Дня монашества богопосвячені особи Прикарпаття зустрілися на спільну молитву

Понеділок, 17 лютого 2020, 11:26
У Навечір’я Стрітення Господнього богопосвячені особи зі всіх монаших домів Івано-Франківської архиєпархії були запрошені на спільну молитву Вечірні, яку очолив митрополит Володимир Війтишин у храмі Матері Божої Неустанної Помочі, при монастирі отців редемптористів.

Організатори зустрічі вибрали цю спільноту, бо цього року виповнюється сто років від дня приїзду отців редемптористів до Івано-Франківська.

Коли Церква встановила День монашества, то мала намір, щоб усі члени Церкви, і духовенство, і миряни, глибше задумалися над даром богопосвяченого життя і в цьому наміренні молилися, бо «жнива великі, а робітників мало», як і в часи Ісуса Христа.

По завершенні спільної молитви до присутніх зі словом привітання звернувся архиєпископ і митрополит Івано-Франківський Володимир Війтишин, попросивши, щоб усі богопосвячені особи старалися молитися одні за одних і служити, допомагати одні одним, а не просто переживати за власний монастир. Така взаємна допомога і турбота є особливим знаком усвідомлення належності до єдиної Церкви Христової.

Настоятель місцевого монастиря, отець Андрій Цікало, ЗНІ, подякував присутнім за молитву і служіння, а синкел у справах монашества Івано-Франківської архиєпархії УГКЦ о. Йосафат Бойко, ВС, звернувся до всіх присутніх вірних, щоб молилися за витривалість монахів і монахинь, а також і за нові покликання до священничого і монашого стану, щоб молоді люди не боялися йти за Христом, а батьки щоб не перешкоджали в їхньому покликанні.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://ugcc.if.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next