АКТУАЛЬНО

З чотирма захисниками України, які загинули внаслідок обстрілу Яворівського полігону, попрощалися у Львові

Вівторок, 15 березня 2022, 21:50
У вівторок, 15 березня, у Львові відбувся Чин похорону військовослужбовців Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, які загинули внаслідок ракетного обстрілу росією Яворівського полігону на Львівщині. З усіма військовими почестями захисників України поховали на Личаківському кладовищі.

Спільна молитва за упокій мужніх борців України полковника Олега Ящишина і майорів Сергія Мельника, Кирила Вишиваного та Ростислава Романчука відбулася у Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла. Похоронні богослужіння очолив владика Степан Сус.

У проповіді єпископ наголосив, що великою є любов, коли хтось життя своє віддає за ближніх: «Ми ще раз пригадуємо святі слова нашого Спасителя, який каже, що немає більшої любові за ту, коли хтось життя своє віддає за ближніх своїх».

Звертаючись до родичів загиблих воїнів, владика Степан зазначив, що важко підібрати слова співчуття і слова вдячності їм за те, що вони виховали таких відважних, мужніх воїнів, наших героїв.

«Ми віримо в те, що герої ніколи не вмирають. Ті, хто віддали своє життя з любові до ближніх, захищаючи свою країну, живуть вічним життям. Ми просимо Господа Бога, щоб Він дарував вічну радість в небі нашим воїнам. Там, де немає ні болю, ні печалі, ні зітхання, ні війни у цьому місці, яке справді є місцем світлим. Господи, прийми душі наших воїнів у Царстві Небесному», – додав архиєрей.

Поховали захисників України з належними військовими почестями на Личаківському кладовищі (Поле Почесних поховань).

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next