АКТУАЛЬНО

Єврокомісар Штефан Фюле відвідав українську школу в Брюсселі

Четвер, 15 травня 2014, 11:34
У рамках цьогорічної програми святкувань п’ятої річниці заснування Української школи імені Ярослава Мудрого м. Брюсселя та ініціатив, пов’язаних зі святкуванням школою 200-ліття з дня народження Т. Шевченка, у суботу, 10 травня, на запрошення адміністрації школи, цей український навчальний заклад у столиці ЄС відвідав Єврокомісар Штефан Фюле.

Шановного гостя привітали хлібом-сіллю найменші школярі, а старші учні висловили вдячність за увагу до українських дітей, школи та спільноти. Штефан Фюле відвідав урок найчисельнішого з класів – першого. У старших класах високий гість забажав долучитися до написання диктанту українською мовою на шевченківську тему. Директор школи ієрм. Олег Зимак, ЧНІ ознайомив Єврокомісара та посла України в Бельгії, главу Місії України при НАТО п. Ігоря Долгова з історією заснування та функціонування школи, особливостями та змістом підписаних угод з Міністерством освіти України, які дають право українським дітям отримувати визнані Україною річні табелі. Пан Фюле відвідав рівно ж українську церкву Святого рівноапостольного великого князя Володимира. Отець редемпторист висловив радість стосовно теплих контактів, які вже традиційно склалися між українськими дипломатами та школою й Душпастирством УГКЦ.

Зустріч пройшла в теплій, родинній атмосфері. Єврокомісар подякував за можливість відвідати українську школу, цей “острів українськості в адміністративному центрі Європи”. Високий гість побажав дітям успіхів у навчанні, ставати носіями багатої української культури всюди, хоч би де вони проживали та працювали, заповнювати в майбутньому своїми славними вчинками сторінки історії.

Секретаріат душпастирства Брюсселя УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next