АКТУАЛЬНО

«Якщо сильною буде родина, тоді сильною буде Церква і Україна», – Митрополит Тернопільсько-Зборівський УГКЦ Василь (Семенюк)

Середа, 18 липня 2012, 17:24
«Ми знаємо, що родина Патріарха Йосифа (Сліпого), яка зібрала кошти і побудувала церкву в с. Заздрість, що на Тернопільщині, була багатодітною. Це показує всім нам, що туди, де багато дітей, Господь посилає своє благословення», – про це сказав Високопреосвященний Владика Василь (Семенюк), Архиєпископ і Митрополит Тернопільсько-Зборівський УГКЦ, в інтерв’ю для новоствореного сайту Комісії УГКЦ у справах родини.
«Ми знаємо, що родина Патріарха Йосифа (Сліпого), яка зібрала кошти і побудувала церкву в с. Заздрість, що на Тернопільщині, була багатодітною. Це показує всім нам, що туди, де багато дітей, Господь посилає своє благословення», – про це сказав Високопреосвященний Владика Василь (Семенюк), Архиєпископ і Митрополит Тернопільсько-Зборівський УГКЦ, в інтерв’ю для новоствореного сайту Комісії УГКЦ у справах родини. Розповідаючи про Патріарха Йосифа, Владика Василь зауважив, що мама змалечку прищеплювала майбутньому Главі УГКЦ велику любов до Пресвятої Богородиці. «Коли він був ще дитиною, то тяжко захворів. Мама, сповнена сильною вірою і набожністю до Божої Матері, несла його на руках від Заздрості до Зарваниці», – розказав Митрополит Тернопільсько-Зборівський УГКЦ. На його переконання, ми повинні старатися, щоб наші родини мали велику набожність до Пресвятої Богородиці, бо сім’я – це перша школа. Адже як «родина виховає дітей, таким буде наше майбутнє, а якщо сильною буде родина, буде сильною Церква і Україна». Крім того, Владика Василь (Семенюк) сказав про те, що батьки повинні виховувати своїх дітей у християнському дусі не тільки словами, а й власним прикладом. Відповідаючи на запитання про те, як проща, зокрема піша, перемінює життя людей, Митрополит сказав: «Той, хто йде пішки, ступаючи на Зарваницьку землю своїми зраненими ногами, відроджується». Переглянути інтерв’ю з Митрополитом Тернопільсько-Зборівським УГКЦ можна на сайті Комісії УГКЦ у справах родини http://rodyna.ugcc.org.ua/.  

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next