АКТУАЛЬНО

Як у Римі. Відреставрований гарнізонний храм Святих апостолів Петра і Павла у Львові буде світлого кольору

Четвер, 05 серпня 2021, 18:16
У гарнізонному храмі Святих апостолів Петра і Павла у Львові розповіли про те, як просувається реставрація, і зазначили, що основні роботи планують закінчити ще цього року – до 10-річчя відкриття святині.

Реставраційні роботи, які розпочали ще минулого року, проводять за кошти міського бюджету. Загальна їх вартість становить 7,9 млн грн. Реставрацію скульптур фінансує Міністерство культури та національної спадщини Польщі.

«До кінця року роботи плануємо завершити. Центральний фасад храму особливий тим, що містить скульптури, які датуються XVIII–XIX століттям. Фігури реставрують на місці. Всередині реставрують дуже гарні розписи. Виконує роботи група реставраторів. Роботи всередині будуть закінчені до грудня, а щодо фасаду, то на реставрацію також впливають погодні умови. Ми намагаємося ці роботи закінчити до 10-річчя відкриття храму», – повідомила начальниця управління охорони історичного середовища ЛМР Лілія Онищенко.

Міський голова Львова Андрій Садовий наголосив: «Усі львів’яни пам’ятають цей храм у сірому відтінку, а коли ми закінчимо роботи з реставрації, то він буде білим. Це буде храм, подібний до свого візаві в Римі. І вражатиме своєю красою. Наразі роботи тривають, думаємо, що до кінця року вони будуть завершені. Буде цікава й урочита мить».

Настоятель гарнізонного храму Святих апостолів Петра і Павла о. Тарас Михальчук подякував усім, хто долучається до реставрації святині: «Святиня виконує велику місію в історії нашої країни впродовж 10 років, відколи відчинена. Ця реставрація є великою лептою. Нам буде не соромно дивитися у вічі прийдешнім поколінням, бо це – приклад найкращого реставраційного підходу, мабуть, у цілій Україні. Думаю, що це буде взірцем реставрації старовинних святинь».

Департамент інформації УГКЦ
за матеріалами «Духовної величі Львова»

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next