АКТУАЛЬНО

Військові капелани представили УГКЦ в Амстердамі

Субота, 07 лютого 2015, 14:58
Близько 80 головних військових капеланів з 28 країн-членів НАТО та країн-партнерів взяли участь у щорічній Міжнародній конференції в Амстердамі. Від Української Греко-Католицької Церкви в заході бере участь владика Михайло (Колтун), керівник Департаменту Патріаршої курії Української Греко-Католицької Церкви у справах душпастирства силових структур України, а також о. Любомир Яворський, заступник керівника Департаменту.

Конференція пройшла під гаслом «Капеланство. Плюралізм у суспільстві, що змінюється». Протягом п'ять днів капелани дискутували на теми, дотичні до основного гасла конференції. Різноманітна програма заходів - лекція професора Джеймса Кеннеді, відвідини державних структур м. Гаага, зустріч із колишнім міністром оборони Голландії - сприяла її учасникам у ближчому знайомстві з особливостями голландського суспільства та підходу до душпастирства у війську голландських колег.  

За словами о. Любомира Яворського, під час конференції учасники з України відчували неабияку підтримку європейських колег - військових капеланів. "Досвід, який ми переймаємо у державі, що вже понад століття практикує душпастирську працю у війську, неабияк допоможе впровадити інститут військового капеланства в Україні в дію", - висловив сподівання о. Любомир Яворський.

kapelanstvo.org.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next