АКТУАЛЬНО

Вірні з німецького єпископства Лімбург надіслали лист УГКЦ на знак солідарності і співчуття

Понеділок, 25 січня 2016, 13:41
Сподіваємося і молимося, щоб новий рік принесе знаки примирення і мир, який допоможе подолати насильство та руйнування і запровадить до нового бачення життя, що ґрунтується на повазі людей одне до одного. Вірні багатьох парафій нашої дієцезії молилися за людей в Україні на Літургіях на початку року і думали про вас, про ваші парафії і тих людей, які опинилися у небезпечних для життя умовах або стали вимушеними переселенцями у власній країні.

Про це пише в листі владика Манфред Ґроте, Апостольський адміністратор Лімбурга (Німеччина), до Блаженнішого Святослава, Глави УГКЦ.

Далі єпископ зазначає в листі, що на знак солідарності віряни прагнуть краще зрозуміти ситуацію в Україні: «Ми поділяємо ваші страждання і занепокоєння і хочемо розділити з вами ці тягарі. Ми намагаємося пізнати ваші зовнішні та внутрішні причини конфлікту і зрозуміти нашу частку в цьому. Ми шукаємо те, яким чином  допомогти вам, подібно, як допомагаємо біженцям, які прибувають до нас в Німеччину».

Рівно ж вірні з німецького єпископства Лімбург, надіслали лист на знак солідарності і свого співчуття. У листі вони пишуть таке: «Від українців, які приїздять до Німеччини, або через ЗМІ ми дізнаємося багато страшного про ситуацію у вашій країні. Ми знаємо, що багато людей переживають неймовірні страждання від страху перед насильством, у жалобі за близькими, у тривогах за зниклими безвісті, хвилюваннях за втраченим житлом, за недостачею предметів першої необхідності, коли не видно кінця цій війні на Сході України».

Віряни пишуть, що прагнуть «взяти частину переживань і страхів, щоб нести їх разом». «Ми намагаємося пізнати ваші зовнішні та внутрішні причини конфлікту і зрозуміти нашу частку в цьому. Ми шукаємо дороги допомоги вам, подібно, як допомагаємо біженцям, які прибувають до нас в Німеччину. Ісус узяв хрест наших страждань на себе. З довірою до Бога Він переніс найгірші муки. Ми впевнені, що в цей важкий час Він на вашій стороні і разом з вами співстраждає. Хай ця впевненість вас підтримує і дає силу до надії», - пишуть вони в листі.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next