АКТУАЛЬНО

Відбувся Круглий стіл «Підхід «Кейс-менеджмент» у соціальній роботі: результати та перспективи впровадження в Україні»

Четвер, 27 жовтня 2016, 14:54
«У рамках проекту «Впровадження підходу “Кейс-менеджмент“ у роботі з ВПО», що реалізується БФ “Карітас-Київ” у межах програми “Швидке реагування на соціальні та економічні проблеми ВПО в Україні”, яка реалізується Програмою розвитку ООН за фінансової підтримки Уряду Японії, відбувся круглий стіл «Підхід «Кейс-менеджмент» у соціальній роботі: результати та перспективи впровадження в Україні». Співорганізаторами цього заходу були Департамент соціальної політики та Київський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді», - повідомляє о. Роман Сиротич, директор БФ «Карітас-Київ».

Метою заходу було представлення результатів роботи цього проекту кейс-менеджерами БФ «Карітас-Київ», підбиття підсумків роботи за рік та визначення подальших перспектив впровадження кейс-менеджменту  в Україні.

У роботі круглого столу взяли участь як представники державних органів, так і громадських організацій. Серед запрошених гостей були Людмила Черкашина, заступник директора Департаменту соціальної  політики,  Олена Савчук, національний консультант ПРООН з кейс-менеджменту, Микола Смірнов, регіональний координатор ПРООН в Київській області. Із вітальним словом і наголошенням на актуальності цього підходу виступив Григорій Селещук, керівник програм по допомозі ВПО.

Модератором заходу була експерт проекту Оксану Волгіну, заступник директора БО «Соціальна служба «Віфанія».

Особливості реалізації підходу кейс-менеджмент в громадській сфері представила Ксенія Буханець, керівник проекту МБФ «Карітас України».

Про співпрацю соціальних служб та громадських організацій в супроводі ВПО наголосила Юлія Лоцман, начальник відділу організаційного та методичного забезпечення Київського Міського ЦССДМ.

Також в ході зустрічі кейс-менеджери БФ «Карітас-Київ» представили історії успіху родин, залучених до кейс-менеджменту; поділилися труднощами та перешкодами у роботі. Про підсумки роботи за період діяльності проекту переваги надання кейс-менеджменту  в БФ «Карітас-Київ» для організації, громади та клієнта розповіла Алла Кочубей, локальний адміністратор проекту.

Про перспективи впровадження «кейс-менеджменту» в Україні говорила Валерія Вершиніна, менеджер програми Радників Міністерства соціальної політики України з питань ВПО.

Олександра Магурова, радник міністерства соціальної політики з питань ВПО, наголосила про необхідності дальшого впровадження  підходу  «кейс-менеджмент» у соціальній роботі  з різними цільовими групами та налагодження взаємодії з іншими організаціями.

Нагадаємо, що проект  «Впровадження підходу “Кейс-менеджмент“ у роботі з ВПО» реалізується БФ «Карітас-Київ» з жовтня 2015 року по жовтень 2016 року. Метою  проекту є  сприяння забезпечення комплексного реагування на проблеми та потреби ВПО шляхом впровадження підходу “ кейс-менеджмент“ у роботу державних і недержавних організацій; створення робочих місць на базі таких організацій. За час роботи було залучено в першій фазі – 13 кейс-менеджерів, із них вісім – працювало на базі Дніпровського районного ЦССДМ; у другій фазі - 8 кейс-менеджерів, із них троє працювало на базі Дніпровського районного ЦССДМ.  До проекту було залучено 226 родин  (668 осіб) з числа ВПО. Було задоволено запити щодо психологічних, юридичних консультацій, медичного обстеження дорослих та дітей, пошуку житла, роботи, навчання та перекваліфікації. Також проводилася соціально-психологічна  робота з дітьми, що сприяє адаптації дітей до нової громади.

У загальному реалізація проекту «Впровадження підходу “Кейс-менеджмент“ у роботі з ВПО» БФ «Карітас-Київ» має низку переваг, таких як  допомога в пошуку  внутрішніх ресурсів, у подоланні труднощів, підтримка і підбадьорення клієнта, зростання потенціалу організації та працівників, інтеграція громади нових членів та інтеграція родин ВПО в громаду, яка приймає.

Прес-служба БФ «Карітас-Київ»

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next