АКТУАЛЬНО

З нагоди Всесвітнього дня соціальної справедливості у Львові провели молодіжні нічні чування

Понеділок, 22 лютого 2016, 12:36
З нагоди Всесвітнього дня соціальної справедливості та Дня пам′яті Героїв Небесної сотні у Львові пройшли різноманітні заходи. За ініціативи Комісії УГКЦ «Справедливість і мир» та Громадської молодіжної організації «Українська молодь - Христові» відбулися нічні молодіжні чування в архикатедральному соборі Святого Юра.

Розпочавши із вечірньої молитви, учасники чувань мали нагоду почути виступ заступника голови Комісії УГКЦ «Справедливість і мир» о. Олега Луки «Про соціальну справедливість», спільно шукати шляхів взаємного порозуміння, солідарності та можливостей творити маленькими кроками велику справу християнської місії в суспільстві, яку біблійний Псалом 84 означує в можливості зустрічі «милосердя і вірності», єдності та розвитку «справедливості і миру».

Спільні молитви за участю семінаристів Львівської духовної семінарії Святого Духа, виконання музичних релігійних творів представниками Львівського УМХ, провід чувань отцем д-ром Олегом Кіндієм і активна участь умхівців  Романа Коваліва, Марічки Тракало та інших учасників чувань створило справжню духовну, а також просвітницьку програму цієї ночі.

Біблійні слова «Милосердя хочу, а не жертви» стали лейтмотивом заходу, який послужив також своєрідним відгомоном чисельних заходів з нагоди Року Божого милосердя у Вселенській Церкві. Студентська молодь посвідчила цим своє велике бажання залишатися небайдужою до викликів сьогодення у світлі чесноти справедливості, черпати сили та надію в єдності, спільній молитві та подальшій ініціативній суспільній позиції.

Комісія УГКЦ «Справедливість і мир»

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next