АКТУАЛЬНО

В Івано-Франківську проведуть духовний вечір «Псалмодія. Мить для душі»

Середа, 22 серпня 2018, 12:02
Уперше в архикатедральному соборі Воскресіння Христового Івано-Франківська відбудеться монодія та псалмодія за участю ієрм. Луки Михайловича – студита, викладача і духівника Українського католицького університету. Унікальна подія запланована на 22 серпня в рамках проведення реколекцій для дяків та регентів Івано-Франківської архиєпархії.

Ієрмонах Лука вже протягом трьох днів проводить реколекції, різноманітні майстер-класи, спільно молиться та роздумує над словами зі Святого Письма разом із дяками та регентами в місті Івано-Франківську.

Довідка. Термін «псалмодія» походить від грецького ψαλμωδιαі зазвичай означає «спів псалмів», «монотонно», на одній мелодії, rectotonо.

Псалмодія з монотонної структури розвивається в різноманітні інтонації, від літургійного речитативу мелизматичного співу до більш деталізованого співу. Псалмодії мають дві форми: респонсорії і антифони.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами ugcc.if.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next