АКТУАЛЬНО

Владика Йосиф (Мілян) зустрівся із представниками канадських жертводавців Патріаршого собору УГКЦ

Понеділок, 18 травня 2015, 16:54
17 травня 2015 року в представництві Світового Конгресу Українців (СКУ) відбулася зустріч голови наглядової ради будівельної дирекції при Патріаршому соборі УГКЦ владики Йосифа (Міляна) з головою Канадсько-української фундації Віктором Гетьманчуком.

У зустрічі взяли участь віце-президент Канадсько-української торгової палати Роман Савицький, директор представництва СКУ Сергій Касянчук та уповноважений представник УГКЦ Василь Букатюк.

Під час зустрічі представники канадських жертводавців були поінформовані про сучасний стан будівництва Собору та плани на майбутнє.

Однією з головних тем зустрічі стала проблема скандальної забудови коло Патріаршого собору, яка створює для нього поважну загрозу руйнування.

 Запланована забудова багатоповерхівками безпосередньо навколо Собору руйнує весь архітектурний ансамбль святині, понижуючи  статус головного храму Української Греко-Католицької Церкви.

Представники з Канади висловили велику стурбованість таким стрімким негативним розвитком подій та заявили про необхідність проведення незалежної міжнародної юридичної і технічної експертизи. Учасники зустрічі звертаються до відповідних державних органів України, а також до міжнародних спільнот захистити головну святиню Української Греко-Католицької Церкви, яка є найбільшою Східною Католицькою Церквою (свого права) і налічує близько восьми мільйонів вірних у всьому світі.

Прес-служба Київської архиєпархії

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next